Cina parantos janten produser sareng éksportir produk anti épidemi pangageungna sapertos topéng sareng baju pelindung

Hatur nuhun kana pangaturan anu épéktip pikeun coVID-19 di bumi sareng kanaékan kapasitas produksi anu relevan, Cina parantos janten produser sareng éksportir topeng, baju pelindung sareng produk pencegahan epidemi anu sanés, ngabantosan seueur nagara di dunya ngalawan panyakit éta. Salain ti Cina, numutkeun laporan anu diterbitkeun ku wartawan Global Times, henteu seueur nagara atanapi daérah anu tetep ngekspor suplai médis.

New York Times nembé ngalaporkeun yén produksi masker sadidinten Cina luncat tina 10 juta dina awal Pébruari janten 116 juta ngan opat minggu ka hareup. Numutkeun laporan Administrasi Umum Adat istiadat Républik Rahayat Tiongkok, ti ​​tanggal 1 Maret dugi ka 4 April, sakitar 3,86 milyar masker, 37,52 juta jas pelindung, 2,41 juta detéktor suhu infra merah, 16.000 ventilator, 2,84 juta kasus novél Coronavirus réagen detéksi sareng 8,41 juta pasang kacamata diékspor sacara nasional. Pejabat ti Departemen Perdagangan Luar Negeri Kamentrian ogé ngungkabkeun yén dugi ka 4 April, 54 nagara sareng daérah sareng tilu organisasi internasional parantos nandatanganan kontrak pengadaan komérsial pikeun pasokan médis sareng perusahaan Cina, sareng 74 nagara deui sareng 10 organisasi internasional ngalaksanakeun komérsial negosiasi pengadaan sareng perusahaan Cina.

Béda sareng pembukaan Cina nepi ka ékspor suplai médis, beuki seueur nagara anu maksakeun larangan pikeun ékspor topéng, ventilator sareng bahan sanés. Dina laporan anu dirilis dina akhir Maret, Grup Peringatan Perdagangan Global di Universitas St. Gallen di Swiss nyatakeun 75 nagara sareng daérah parantos netepkeun larangan ékspor pikeun pasokan médis. Dina kontéks ieu, henteu seueur nagara atanapi daérah anu ngekspor pasokan médis. Numutkeun laporan média, 3M Amérika Serikat nembé ngekspor topéng ka Kanada sareng nagara Amérika Latin, sareng Selandia Anyar ogé ngirim pesawat ka Taiwan pikeun nyandak pasokan médis. Salaku tambahan, sababaraha topéng sareng alat uji ogé diékspor ti Koréa Kidul, Singapura sareng nagara-nagara sanés.

Lin Xiansheng, kapala pabrik produk Médis anu berbasis di propinsi Zhejiang, ngawartoskeun ka Global Times Senén yén pangsa ékspor Tiongkok masker sareng baju pelindung naék sacara global, kalayan ngan ukur aya sakedik paningkatan ékspor ventilator sareng produk sanés. "Seueur pasokan médis perusahaan multinasional anu dilabélan ku mérek dagang asing, tapi produksi saleresna masih di Cina." Mr Lin nyarios yén numutkeun kaayaan penawaran sareng permintaan ayeuna di pasar internasional, Cina mangrupikeun kakuatan utama mutlak dina bidang ékspor pasokan médis.


Pos waktos: Jun-10-2020