Konperénsi Kontak Pangan lobal 2022: apdet ti Amérika

Smitherskonferensi nyertakeun kamajuan global dina peraturan kontak dahareun jeung bahan;narasumber dina dinten kahiji marios parobahan panganyarna sareng anu bakal datang kana peraturan bungkusan dahareun di AS, Kanada, sareng blok perdagangan Amérika KidulMercosur

6 April 2022 Lindsey Parkinson

Dina 4 April 2022, konsultasi bungkusan dahareunSmithersdibuka taunan naKontak Pangan Globalkonperénsi ngahijikeun pamangku pangaturan sareng industri pikeun ngabahas kamajuan sareng masalah anu muncul dina dunya bungkusan dahareun.Sesi taun ieu dikelompokkeun dumasar benua pikeun nyandak tinjauan bentang pangaturan di unggal daérah, tapi téma anu ngulang muncul di daérah anu béda khususna anu aya hubunganana sareng plastik daur ulang.Poé kahiji museurkeun kana Amérika.Panyatur ti AS, Kanada, sareng blok perdagangan Amérika KidulMercosursadayana masihan gambaran ngeunaan peraturan kontak pangan anu dikembangkeun di daérahna.

Paul Honigfort, DirékturDivisi Bahan Kontak Pangandi ASAdministrasi Pangan sareng Narkoba(FDA), dibere alesan balikFDA's nembe diterbitkeunrencanapikeun ngapdet sistem béwara kontak dahareun (FCN, FPFdilaporkeun).Di Amérika Serikat, bahan kontak dahareun dirawat ku pamariksaan pangaturan anu sami sareng aditif pangan.Hijina bédana nyaéta kumaha hiji zat bisa dicabut: Sedengkeun zat otorisasi dina daptar aditif dahareun bisa dihapus pikeun tilu alesan - masalah kaamanan, abandonment, sarta "pangalaman jeung peraturan aya," zat kontak dahareun ayeuna ngan bisa dicabut lamun aya. mangrupa informasi kaamanan anyar.

Kurangna pilihan pikeun zat kontak dahareun bisa ngakibatkeun kasulitan.Numutkeun ka Honigfort, "ieu nyababkeun sababaraha masalah pikeun lembaga sabab nunjukkeun yén aya anu henteu aman deui mangrupikeun prosés anu rada susah."Ieu ogé masalah pikeun perusahaan.FCN dihijikeun ka perusahaan sareng prosés manufaktur khusus.Tapi kusabab kaamanan mangrupikeun hiji-hijina alesan pikeun ngaleungitkeun bahan kimia, sanaos perusahaan lirén nganggo zat (abandonment), FCN teu tiasa dihapus.Kusabab konstrain ieu, henteu aya FCN anu kantos dipiceun tinaFDADaptar 's - malah teu PFAS.

TheFDAkungsi otorisasi lila-rantéPFASdina kertas greaseproof dina 1970s.Tapi lolobanaFDA'Sarat pikeun zat kontak dahareun henteu meryogikeun inpormasi ngeunaan kegigihan, "salaku hasilna,FDApercaya [dina 2011] aya kurangna bukti pikeun kaamanan.Gantina ngalakukeun tes mahal pikeun kagigihan, produsén sacara sukarela sapuk pikeun nyandak PFAS ranté panjang tina pasar.Tanpa bukti kegigihan, sanaos perusahaan henteu hoyong nganggo bahan kimia éta, sacara teknis FCN masih efektif.Kalayan apdet kanaFDA urangprosés ayeuna keur diusulkeun, "abandonment kedah cara pisan lugas pikeun ngajaga sistem urang ayeuna."

TheFDA urangupdate rencanana pikeun sistem FCN nyaetakabuka pikeun komentarnepi ka 11 April.

Zhongwen Wang, evaluator ilmiah di KanadaBiro Kasalametan KimiajeroKaséhatan Kanada, nyadiakeun tinjauan sistem pangaturan kaamanan pangan Kanada sareng fokus husus dina kumahaKaséhatan Kanadaulasan kasalametan produk bungkusan dahareun.Di Kanada, bahan kontak dahareun tiasa dikintunkeun sacara sukarela pikeun penilaian patuh sateuacan lebet ka pasar.Saatos evaluasi kaamanan kimiawi lengkep,Kaséhatan Kanadatiasa nyebarkeun surat teu aya bantahan (LONO) anu dimaksudkeun pikeun komunikasi étaKaséhatan Kanada"Henteu aya bantahan kana panggunaan produk subjek dina aplikasi bungkusan dahareun anu dimaksudkeun."A LONO ngan dibikeun lamun 100% bahan dina bahan dibagikeun kalawanKaséhatan Kanada.Wang nyatakeun yén dina kalolobaan kasus henteu cekap inpormasi anu disayogikeun nalika produsén mimiti ngalamar surat "janten urang bakal ngaliwat sababaraha babak sateuacan LONO dipasihkeun."Waktu nungguan antara hiji aplikasi pikeun LONO jeung narima surat beda-beda, tapiKaséhatan Kanadaprioritizes aplikasi pikeun bahan nu align kalawan prioritas pamaréntah."Dina taun-taun ayeuna, plastik daur ulang mangrupikeun prioritas utama kami janten kami bakal masihan prioritas kana kiriman plastik daur ulang."

Saatos karya panganyarna di Éropa dina titanium dioksida (TiO2, FPFdilaporkeun),Kaséhatan Kanadaparantos ngalaksanakeun panyilidikan di pasarna ngeunaan zat éta.Saatos paménta bukti anyar, Wang nyarios yén laporan tiKaséhatan Kanadaon TiO2 dina aditif dahareun diperkirakeun diterbitkeun dina sababaraha bulan ka hareup.Badan éta henteu nampi seueur inpormasi ngeunaan TiO2 tina bungkusan tuangeun, ku sabab éta lembaga ngarencanakeun pikeun ngawas zat éta tapi henteu aya rencana definitif pikeun kajian atanapi parobihan pangaturan ayeuna.

Kasalametan hidrokarbon minyak mineral (MOH) anu aya dina bungkusan ogé nembe diangkat ku béwara WTO Jerman dina April 2021 (FPF).dilaporkeun).TheBiro Kasalametan Kimiangarencanakeun pikeun ngalaksanakeun analisa ngeunaan MOH dina pangan anu dibungkus dina kertas daur ulang.Kaséhatan Kanadaayeuna ngajalankeun panjagaan minyak mineral dina bahan bungkusan dahareun jeung bisa ménta inpo nu langkung lengkep ihwal pabrik ngeunaan MOH sanajan LONO saméméhna dibéré.

Alejandro Ariosti, tiInstitut Téknologi Industri Nasional - Puseur Plastikdi Argentina, ngabahas blok perdagangan anu béda-béda di Amérika Tengah sareng Kidul sareng nyimpulkeun peraturan bungkusan dahareun anu parantos lami ogé peraturan-peraturan anu ayeuna ditinjau dinaMercosurhusus.Ariosti ngomong yén di hal nu ilaharMercosurnuturkeun kerangka Éropa pikeun ngatur bahan bungkusan dahareun.Dina 2021, blok éta ngamutahirkeun peraturan bungkusan dahareunana pikeun nyaluyukeun wates migrasi sakabéh pikeun plastik ka anu aya dina Peraturan EC 10/2011 EU (FPF).dilaporkeun).Zat dinaMercosurdaptar positif datangna ti duanana tehUni Éropajeung ASFDA.

Mercosurayeuna nuju ngerjakeun amandemen pikeun logam sareng alloy anu dianggo dina bungkusan dahareun anu direncanakeun bakal dileupaskeun engké taun ieu.Salajengna, blok perdagangan ngalaksanakeun ulasan kadua ngeunaan resolusi kertas sareng dewan ogé nyusun régulasi silikon dina kontak dahareun "sabab urang ngimpor cukup seueur kana.Mercosur,” Ariosti ngajelaskeun.


waktos pos: May-05-2022